Sele Zeytin

Mağaza

Sele Zeytin

 1.000,00

Sele Zeytin, Türkiye’de özellikle Marmara Bölgesi’nde (Gemlik, Mudanya, İznik, Edremit gibi yörelerde) üretilen, geleneksel yöntemlerle olgunlaştırılan ve sofralık zeytin çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir.

Sele Zeytin

 1.000,00

Sepete Ekle
Satın Al
Kategoriler:

Özellikleri:

  • Çeşit: Genellikle siyah zeytinlerden yapılır (Gemlik tipi zeytin en yaygın olanıdır).

  • Yapılışı: Zeytinler dalından toplandıktan sonra tuz ile harmanlanır, herhangi bir salamura suyuna konmaz. Bu nedenle suyunu kendi içinde bırakarak kurur.

  • Olgunlaşma: Tuz sayesinde acılığı gider, etli ve parlak siyah renge ulaşır.

  • Lezzet: Hafif tuzlu, doğal aromalı, yoğun etli ve çekirdeği kolay ayrılan bir yapısı vardır.


Faydaları:

  • Doğal fermantasyon ile yapıldığı için katkı içermez.

  • Yüksek E vitamini ve antioksidan içerir.

  • Kalp ve damar sağlığına faydalıdır.

  • Uzun süre bozulmadan saklanabilir.


Tüketim Önerileri:

  • Kahvaltılarda başlıca sofralık zeytin olarak tüketilir.

  • Zeytinyağı, kekik, pul biber ve limon ile harmanlandığında ekstra lezzet kazanır.

  • Salatalarda ve mezelerde kullanılabilir.

Müşteri Yorumları
0
0 değerlendirme
5 Yıldız
0%
4 Yıldız
0%
3 Yıldız
0%
2 Yıldız
0%
1 Yıldız
0%
Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.

Değerlendirme Yapın
İlk yorum yazan siz olun “Sele Zeytin”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0