Özellikleri:
-
Hazırlanışı: Dalından toplanan iri taneli yeşil zeytinlerin kabuğu, çekirdeğine kadar inmeyecek şekilde bıçakla 2-3 yerinden çizilir.
-
Acılığın Giderilmesi: Çizilen zeytinler su içinde bekletilir, suyu her gün değiştirilerek acısı alınır.
-
Tatlandırma: Daha sonra tuzlu suya, isteğe göre limon, sarımsak, defne yaprağı gibi doğal aromalarla salamura edilir.
-
Lezzet: Çıtır yapılı, hafif ekşimsi, ferah aromalıdır.
Faydaları:
-
Doğal fermantasyon sayesinde probiyotik özellik taşır.
-
Antioksidan, E vitamini ve sağlıklı yağ asitleri bakımından zengindir.
-
Katkısız üretildiğinde son derece sağlıklı bir atıştırmalıktır.
Tüketim Önerileri:
-
Kahvaltılarda en çok tercih edilen sofralık zeytin çeşitlerindendir.
-
Zeytinyağı, kekik ve pul biberle marine edildiğinde lezzeti artar.
-
Salata ve meze çeşitlerinde kullanılabilir.
Müşteri Yorumları
Yorumlar
Henüz hiç yorum yapılmamış.
Değerlendirme Yapın