Özellikleri:
-
Rengi: Koyu kehribar ile kahverengi arasıdır.
-
Tadı: Hafif acımsı, yoğun ve aromatik bir lezzete sahiptir. Çam veya çiçek balına göre daha keskin bir tada sahiptir.
-
Kokusu: Kendine özgü güçlü, odunsu bir aroması vardır.
-
Yoğunluğu: Koyu kıvamlıdır, kolay kolay şekerlenmez.
Faydaları:
-
Doğal antibiyotik etkisi vardır.
-
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-
Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir.
-
Sindirimi destekler, mide rahatsızlıklarına faydalıdır.
-
Yüksek oranda demir, potasyum, magnezyum gibi mineraller içerir.
Tüketim Önerileri:
-
Kahvaltılarda ekmek veya tereyağı ile tüketilir.
-
Ilık süt veya bitki çayına tatlandırıcı olarak eklenebilir.
-
Şifa amaçlı günde 1 tatlı kaşığı aç karnına yenebilir.
Müşteri Yorumları
Yorumlar
Henüz hiç yorum yapılmamış.
Değerlendirme Yapın